Scoil: Béal an Mhuirthid (C.) (uimhir rolla 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

Ar an leathanach seo

1. Bhí beirt fhear in a gcómhnuidhe le na chéile fad ó. Ní raibh aoinne ins an teach acht iad féin agus a máthair agus sé an slíghe bheatha a bhí aca bualadh coirce agus dá ndíol ins an mbaile mór. Bhí gearán bán agus cairt aca freisin. Domhnaill a théigheadh in a bhaile mhór i gcómhnuidhe leis an gcoirce agus tugadh sé a luach abhaile. Ba ghearr gur thosuigh Domhnaill ag ól agus faoi dheireadh dubhairt Diarmuid leis mara stopfadh sé an t-ól go gcaithfheadh sé imtheacht leis agus cur as dó féin. Gheall Domhnaill nach n-ólfadh sé aon deor níos mó acht bhí teach leath bhealach abhaile. Acht ar deireadh bhí an gearán bán chómh múinte sin agus nach rachadh
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Mairéad Nic Amhalaigh