Scoil: Bun an Inbhir (uimhir rolla 5166)

Bun an Inbhir, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Pháidín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dubhairt seisean leo curaige an colghan gan cinn ar carr agus nuair a beas sibh ag dul thart ag taobh an toighe ar leobhtha an colgan gan chinn tiocfaidh an bhean agus na paistí amach a caoineadh. Nuair a bí siad ag dul thart ag taobh an toighe seo thainig an bhean agus na paistí amach a chaoineadh.
    Tainig na gandaí ón carr agus chuaidh siad isteach un toighe. Nuair chonnaic seisean iad ag teacht tug sé leis sgean agus gearr sé a lámh diafruigh siad dó an beith leis an colghan gan chinn seo dubhairt sé nach beath. Diafruigh siad dó gotí bhfuil dó bhean agus dó paisdí amuigh ag caoineadh ó tá ghearr mise mo lámh agus shil sí sin go rabh mé marbh. D’imthigh siad leo annsin tainig an oidhce orta agus ní rabh bean ar bith ag teacht amach a chaoineadh.
    Diarr an sean dhuine annsin ortha an colghan gan chinn a fhághal amuigh san caorán agus garda saidhuraí a cur thart air agus an te
    AT0950: Rhampsinitus
    Aod Ó Gallcobhair