Scoil: Tamhain (uimhir rolla 15679)

Tamhain, Co. na Gaillimhe
C. Bean Uí Thréinfhir

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    go bhfuil tú go maith a thailliúir. Tá mé ar muin na muice ars an tailliúr agus bféidir nach mór leat dhom. Ní mór ars an fear ná dá mbeidhtá seacht n-uaire níos fearr. Go raibh míle maith agat ars an tailliúr. D'imthigh leis an fear abhaile nuair a bhí sé scaithimh beag imthighthe. Seo a thailliúir ars fear a tighe. Eirigh id' Sheasamh go gcrochfimís an mhuc arís. M'anam fhéin nach n-eireóchad ars an táilliúr mar gur liom-sa an mhuc. Dubhairt mé leis go raibh mé muin na muice. D'fhreagair sé mé nár mhór leis dhom. Bheathuigh an fear thíos an mhuc. Ghoid an fear thuas ach thug an tailliúr í agus dith sé í Bíonn na taillúirí cliste gasta agus is maith a d'eirigh a' chleasuidheact leis.
    Micheál Ó Fathaigh
    Feirmeoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)