School: Magh Cuilinn

Maigh Cuilinn, Co. na Gaillimhe
Donncha Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    agus céard a rinne sé acht fóid a caitheadh amach san abhainn agus annsin léim sé ortha agus bhí sé chóm lúathmhar sin nach ndeachaidh an fód síos fáoi.
    Tar éis sin chúaidh sé ins an ''Regiment 62'' in Albain agus séard a bhi aige na druma agus bhí sé cómh laidir sin go raibh sé i ndhon na fuinnéoga a bhriseadh leis an dtorann a bhí sé indhon bhaint as an druma.
    Lá dá raibh sé ag seinm ''Lá Fheile Phadhraich'' ar sraideanna Glascú chuir fear a cheann amach as doras agus dúbhairt sé nac raibh mórán gus 'sna daoine san áit bhí ag tabhairt cead a chínn do Eireannac ar sráideanna Glascú. Ní dhearna an Sgurach Glionáin faich ach é a chaitheadh amach ar an t-sráid lé na laidhrichín agus a cloigeann a bhriseadh.
    Marbhúigheadh go lúath in a dhíaid sin le gunna mór é.
    Tadhg Ó Réagáin