Scoil: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Chiarraí
Máire Nic Gearailt

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sa Dia dhíl dhéin dhíon dár anam go léir. Díbir na droch smaointe is an peaca as ar mbéal; Tabhair dúinn slighe glan díreach ár anam chun Dé. Sar a sínfear sin síos ins an leaba bheag chaol.
    A Rí na n-aingeal is a chara na gcruadh bochtán; Is a Mhichil Naomhtha Árd aingeal, bhí ag faire orainn ar uair ár mbáis. Cabhair is grásta is cáirde ó Dia chughainn. A chabhair gach lá agus táimíd a iarraidh, sachrimaing na haithrighe, go nearthuighidh Dia linn. Ár n-anam ar do chomairce a Mhuire Maighdean an thighearna. Luighimíd féd chumairce a Mhaighdean glórmhar. A Mháthair Dé sa réilt an eoluis.
    A bhainríoghain na bhFlathas freagair is fóir orainn. Is beir leat ár anam go cathair na
    Eiblín Ní Cheárna