School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    an leanbh do go raibh ocras air agus nách raibh aon airgead aige chun biadh a cheannach. Leis sin do chuir an buachaill a láimh 'na phóca agus thóg sé amach deich bpúint as a phóca agus thug de'n leanbh é.
    An neomat a thug d'athruigh an leanbh 'na fhear breágh óg. Thóg sé amach casóg ana bheag as a phóca agus thug sé do Sheán é agus d'innis sé dho nuair a chuirfeadh sé uime é go mbeadh sé ag dul i méid go dtí go mbeadh sé oirheamhnach do agus nuair a bheadh sé air go bhféadhfadh sé gach aoinne d'fheisgint ach ná féadfadh aoinne é sin d'fheiscint.
    Ghaibh an buachaill a bhuidheachas leis agus do chuir sé an casóg 'na phóca agus do thug sé a bhóthar air. Tar-éís tamaill do chasadh sean-bhean críona caithte air agus gan de éadaighe air ach na giobail.
    D'iarr sí déirc ar an mbuachaill agus thug sé deich bpúnt dí. B'é an
    AT0513A: Six Go through the Whole World