Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

ann.
    Nuair a airigh Seán go raibh Dómhnall Mór tagaithe abhaile do tháinig cun é fheiscint. Do chuaidh Seán abhaile oidhche sin agus dhá lá na dhiaidh [?]sin dubhairt an bhean le Seán dul amach n-áit éigin chun prátaí do cheannach [?] ná raibh aon prátaí acu i gcóír an dínnéir.
    Dubhairt Seán léi ná raibh a dhóíthin airgead aige chun iad do cheannach agus d'fhiafhruig sé di airgead do thabhairt do ach dubhairt an bean raibh aon airgead aice agus go gcaithfhidís deanamh na n-éaghmuis.
    Ní raibh fhios ag Seán cad a dhéanfhadh sé ansan agus do [?]chuaidh Seán amach a d'iarraidh airgead d'fághail agus do bhí an bhean istig ag feitheamh leis.
    Do chuimhnigh sé go raibh airgead Dómhnall Mór agus d'fhiafhruigh se de an méid [?]airgid bhí ag dul do do thabhairt do chun prátaí do cheannach mar ná raibh aon airgead
    Nóra Ní Chéilleachair
    Tadhg Ó Chéilleachair