Scoil: Dún Átha, Carraig an Chabhaltaigh

Dún Átha, Co. an Chláir
Ed J. Headtromóin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    tháinig beirt de'n fhuireann go dtí clár na luinge agus do sciob tonn mhór iad agus do badhadh iad. Annsan do tháinig bean uasal go clár na luinge agus nuair do chonnaich sí na failltreacha a bhí mór-tímcheall do thuit sí ar a glunaibh ag paidreóireacht. Chúadar go léir go tóin na luinge ghá n-ullmhú féin chun bháis is docha. Tháinig tonn mhór agus do briseadh an ling i gcoinnibh na gcarraigeach agus do bádhadh gach duine aca. Bhi faoileán ag eitilt mór-thimcheall agus do thúirling sí ar an dtráigh agus do thóg sí rud éigin 'na ghob. Suas san aer leí agus do leig sí de'n rud tuitim ar an bhfairrge. Chonnaich an lucht-féachanta é sin agus d'fanadar ann go dtí gur tháinig an rud isteach agus cad a bhí ann acht láimhín mná.
    Long Bhriseadh don "Windsor Castle"
    This ship was enticed ashore and plundered near Loop Head. It was a great insult years ago to say to a man that his wealth came from the Windsor Castle. Hard to get details of this wreck. People in West Clare like to forget tales like this and also about "Soupers". E Naughton.
    There was never a day's luck with the gold that came out of the Windsor Castle.
    Pádraig De Paor