Scoil: Ballycastle Boys' (uimhir rolla 14290)

Ballycastle, Co. Mayo
Mícheál de Búrca

Allaidh.
    Bóthairín Chaol ag dul ó Cnoch Átha Liagha go Cnoc Na Croiche. Tagadh sé amach taobh ó dtuaidh de Cnoc Na Croithe. Bóthar an Iarla Rua ag dul síos tríd an lagan ar an mbóthar glas a chonnaic Tadhg Mac Uigdhir an Piobaire Rua.
    Mharbuigeadh sagdhuir n'éis cogadh 98 ar an mbóthar glas. Sean bóthar Miceál Ó Longán ag dul ó teach Ó Hara go Ceathramha Sheáin. Caiseán as Cnoc Átha Liaga An Gleanna. Tá pictúir chloiginn ar cloch ann. Rinneadh boithrín na Mine trí Rath Lacann san droch saoghal. Pagh - Cloch mín bhuide san t-seachtmhain. Bhíod na mna ag briseadh cloiche ar taobh an bhóthair. (13 Section - Relief Works) Ar thaobh an Mullaigh mhóir a fuaireadh an bean marbh. Carn cloiche ag teach an dochtúra, Áit a bfhuair Miceal Ó Corcorán (Miceál AN Phortaig) bás tobhann. Atha ar
        1. public infrastructure
    Finian De Búrca