School: Mín Teineadh Dé

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (continued)

Bhí buachaill beag ann aon uair amháin. Bhí sé ag gabhail na sgoile.

(continued from previous page)
    Chuaidh fear an t-siopa anonn go dtí an bosca a rabh an tae ann. Chuaidh an buachaill amach go dtí an doras. D'iarr fear an t-siopa air "An síleann tú go bhfuil na rudaí seo ró dhaor" "Ní shílim" arsa buachaill, sin ceist a chuir an maighistir orm indiú dubhairt sé liom é a bheith déanta agam fá choinne ambhárach. Is maith liomsa é a bhéith déanta.
  2. Scéal

Bhí fear ann aon uair amháin, seo an t-ainm a bhí air Seán Ó Breislean. Bhí sé i gcomhnuidhe ag baint airgead ó daoine.

Bhí fear ann aon uair amháin, seo an t-ainm a bhí air Seán Ó Breislean. Bhí sé i gcomhnuidhe ag baint airgead ó daoine. Bhí an-eagla ar na daoine roimhe. Chuaidh fear bocht go dtí an tighearna talamh lá amháin. D'iarr sé ar an tighearna talamh airgid a thabhairt