School: An Charraig (roll number 13946)

An Charraig, Co. Donegal
S. Ó Beirn

1. Scéal (continued)

Bhí fear ann uair amháin agus bhí comhnuidhe an mhaith air.

(continued from previous page)
    nuair a tháinic dhá chois anuas an simléar. D'éirigh ó n-a shuipéar agus bheir sé greim ar an dá chois agus chait sé go taobh eile an toighe iad. Annsoin shuid sé isteach ag a suipéar araist.
    Ní luaithe no bhí sé na suidhe gur tháinic colann gan ceann, gan lámha anuas. D'éirigh seisean agus chait sé inns an áit ceadna iad a's chaith sé na cosa. Shuidh sé isteach ag a shuipéar arais. Annsoin ní luaithe no bhí n-a shuidhe no tháinic dhá láimh anuas. D'éirigh sé agus chaith sé iad inns an áit ceadna agus chaith sé na cosa agus an colann.
    Shuidh se isteach ag a shuipéar araist.
    Ní luaithe no bhí sé na suidhe na tháinic an ceann anuas agus dhá péire miotóghai basala. D'éirigh sé agus chait sé iad anns an áit céadna ar chait sé na cosa, an colann, agus na lámha.
    Shuidh sé araist annsoin agus d'ith sé a suipéar. Nuair a bhí a suipéar ithte aige labhair an teanga bhí sa ceann leis agus sé an rud a dubhairt sé leis "Cuir an colann ar na cosa agus cuir na lámha anus na gualanacha agus cuir an ceann ar an cholann" Rinne sé sin agus uair
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    S. Ó Beirn