School: An Charraig (roll number 13946)

An Charraig, Co. Donegal
S. Ó Beirn

1. (continued from previous page)
    agus rít Pádraig abhaile go gasta D'fhan sé sa theacht fá cionn cupla seachtmaine ina dhiaidh sin, ach fá dheiread thoisig sé ag gabháil amhach go mall aríst.
    Oidhche amháin nuair a bhí sé ag gabháil abhaile chonnaic sé an fear céadhna ina suidhe ar an claidhe. D'fhiafruigh sé dó an rabh sé amhuigh comh mall seo aríst. Dubhairt sé go dteachaidh sé go dtí an bhaile mór ar gnaithe.
    Bí tábhla beag leis an iarraidh seo, agus é ag imirt cárdaí. Chuaidh Pádraig fhad leis agus d'iarr sé air cluiche cárdaí a imirt. Súidh an bheirt aca síos agus thoisigh siad ag imirt. Bí an oidhche deas agus bhí siad ag imirt go dtí gur thuit siad ina gcodladh.
    Nuair a mhuscail siad bhí an máidín ann. Thoisigh siad ag imirt aríst agus bhain Padraig cúpla cluiche agus bhain an fear eile cúpla annsin. Sa dheireadh thuit cárda ar an dtalamh agus crom an fear síos agus bheir
    S. Ó Beirn
    Múinteoir