School: Druim na Croise (roll number 10672)

Drumnacross, Co. Donegal
Alasdar Mac Daidhir

1. (continued from previous page)
    Suileach rinne seisean Domhnall Abú do áthrughadh o'n Bhéarla. Brighidh Ní Eochaidh as Teilinn comhgarach do Cairrig rinne sí ceann fá Théilinn.
  2. Bhí an-droch-saoghal ins an tír seo i bhfad oshoin. Thainig an droch-saoghal ins an bhliadhain 1847. Bhí níos mó na droch-shaoghal amháin ins an tír seo. Thainig droch-saoghal roimhe an bliadhain 1847. 'Sé an fáth a bhí leis an droch-shaoghail 1847 ní rabh barr maith de préataí ins an tír. Fa'n ám sin ba é préataí an príomh-biadh a bhí ag na daoine. Ins na bhliadhain 1845 agus '46 ní rabh morán préataí ins an tír agus in 1847 ní rabh préataí ar bith ins an tír.