School: Druim na Croise (roll number 10672)

Drumnacross, Co. Donegal
Alasdar Mac Daidhir

1. (continued from previous page)
    cruinniughadh phighinn agus giotaí eadaí(?) agus rudaí mar sin. Siad na rudaí a bhíos le díol aca go minic cíoraí, peanna agus rudaí beaga mar sin. Bhí éadach agus rudaí beaga mar sin aca go minic fósta. Bíonn blátha a gníthear as paipear le díol ag na daoine ba boichte aca. Bíonn cuid aca níos cruaidhe a fhaghail amach na an cuid eile. Bíonn cineal de chabáin aca go minic.
  2. Bíonn morán caitheamh aimsire ag na daoine óga. Bíonn siad ag deánamh siopaí agus toighthe agus ag deánamh babógaigh agus morán rudaí eile. Sáitheann siad claraí isteach i gclaidhe agus bíonn giotaí beaga de chupaí agus plataí aca agus iad d'a ndíol. Bíonn greamhar mónadh no rud éighinteacht