Scoil: An Baile Mór (uimhir rolla 11193)

Suíomh:
Ballymore Lower, Co. Donegal
Múinteoir:
D. E. Tate
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 1077, Leathanach 235

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 1077, Leathanach 235

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: An Baile Mór
  2. XML Leathanach 235
  3. XML “Fairs”
  4. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. First the cows are milked. The milk is then strained and put into a vessel that has already been scalded and cooled. It is left like this for twenty four hours and the cream is then taken off it and put into a crock or tub used for the purpose. It is left like this for three of four days and stirred occasionally with a wooden spoon. It is then taken out and put into a
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.