School: Tearmonn (roll number 14194)

Termon, Co. Donegal
Aodh Ó Duibhne

1. (continued from previous page)
    Bhí sé ag marcuigheacht ar bhealach uaigneach agus casadh fear do ag cruinnuighadh scoilbh. "Cuidigh liom an t-ualach seo a chur suas ar mo dhruim," arsa'n fear.
    "Rinne me geall gan mo chos do chuir ar an talamh," arsa Óisin.
    "Tóg suas na scoilb giota beag le do chois," arsan fear eile.
    Chuir Oisín a chois leis an ualach a thógbhail agus ar an bhomaite bhí sé na shean-fhear dhall liath. Thug an fear eile Oisín agus a beathadhach abhaile leis. Bhí athrughadh mór i nEirinn ó d'fhág Oisín. Bhí an Creideamh Caitligeach in-gach ball de'n tír. Cuireadh fa choinne sagart. Baisteadh Oisín agus fuair sé bás na críostaidhe, acht ca'n fhaca sé aon de na Fianna mar bhí siad go h-uile marbh na ceadtaí bliadhain roimhe sin.
    Máire P. Ní hAelfeartaigh
    Knocknabollan, Co. Donegal