School: Tearmonn (roll number 14194)

Termon, Co. Donegal
Aodh Ó Duibhne

1. (continued from previous page)
    Shuidh sé sios i gcois na teineadh. Thóg piopa an fhir do'n chathaoir. Chuir sé ceann an phíopa isteach 'sa teinidh. Lás é. Thoisigh a chathadh go nadúra le'n fhear a bhfaca tú ariamh.
    "Do chorp 'un Diabhail a róaire" arsan fear.
    "An ag caiteamh mo phiopa atá tú? Dar siud agus dar seo da mbéadh m oghunna comgharach damhsa, teine agus toit do chineaill eile eile a bhéireann duit-se, agus rádh nach dtearn tú margadh ar a shoin.
    "Leóga féin é," arsan madadh ruadh, síleann tú thú fein do fhear threan. Is fada a bhéinnse smaintiú leigint do fhear chraos mór do do sheort-sa siubhail ar mo ruball. Agus is trom an mionna é sin orm-sa. Bhéinn i bhfad ag smaointiú ar léigint do fhear chraos mhór do do sheoirt-se buntaise salach ar bith bhreith orm-sa."
    Glac an fear fearg mór agus léím se amach as an leabaidh. Thoisigh sé ag scairtigh ar na madaidh ach chá rabh an cheann aca le teacht chuige. Fuair sé idir an madadh ruadh agus an doras. Scairt sé go teann ar na madaidh. Ach chá rabh an ceann aca le theacht a chomhair.
    Léím an madadh ruadh ar bhroigh leis an fhear agus chaith isteach sa teinidh é.
    "Bhéirfidh sin ort léimint go h-árd."