Scoil: Trian Caol (uimhir rolla 10778)

Treankeel, Co. Donegal
Peadar Mac Gaoithín

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ag gabháin go aonach maidin amháin. Maidin iongantach stoireamhal a bhí ann, agus bhí sí dorcha.
    Nuair a bhi sé giota beag ón bhaile casadh fear eile air. Labuair sé leis ach n i thug an fear eile freagar dó Lathair sé arais, ach ni bhfuair sé freagar. thog an cead fear a bhata agus bhuail sé buille milltineach ar an fhear eile. Thuit sé agus shíl an fear a bhual gur mharbh sé é. D'fhag sé é i na luighe annsin agus d'imthigh sé leis chun aonaigh.
    Bhi sé ar crioth eagla rith an lae ar eagla go dtiocfadh na gardai fa'na choinne, cionnus gur mharbh sé an fear.
    Nuair a thainig sé na bhaile thoisigh sé ag iarraidh an bhfaca duine ar bith fear ina luighe marbh ar thaobh an bhealaigh mhóir ach ní fhaca duine ar bith é beo nó marbha.