Scoil: Trian Caol (uimhir rolla 10778)

Treankeel, Co. Donegal
Peadar Mac Gaoithín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    In six years time the other man died and the first man died again. The two went down to hell. They were met by the devil "We have enough noise in here without you two" said he. He threw them out a bundle of sticks and said he "away and make a hell of your own someplace."
  2. Sgéal
    Oidhche amháin bhí buachall amuigh ag áirneal agus ag an dó dhéag o chlog tháinig an buachall abhaile. Nuair a shroich sé a theach fhéin bhí muinntear an toighe na luighe agus bhí an doras fa ghleas. D'fosgail an buachall an fhuinneog agus chuir sé isteach a lamh agus fuair sé an eochar. Annsin dfhosgal sé an doras. Comh luath 's a bhí an doras fosgailte aige léim an rud mór amach agus bhuail sé an buachall ins an ucht agus annsin rith sé ar shiubhal. D'amharc an buachall na dhiaidh agus caide bhí ann
    Pádraig Mac Daibhéid
    Maghnus Mac Faidin