Scoil: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

Ar an leathanach seo

1. Bhí bean ann uair amháin agus thuit codhladh mór uirthi agus cheap na daoine go raibh si chaillte agus cuireadar i fán bhfód agus bhi fáinne deas uirthí . Bhí tincéir san áit agus bhi sé ar thoir an fháinne chuaidh sé go dti an reilig, thog sé súas an chorp agus thosuig sé ag baint na fháinne dí acht ni raibh sé in don , gearr sé an mhéar di agus san am céadhna dhuisigh sí agus thosuigh si ag screadaigh , chlois duine éigin i agus chuaidh sí abhaile .Bhí na céadhtha míle púint i gcóir an duine a ghearr an méar acht bhí faithcios ar an tincéir agus is dócha go bhfuil sé ag rith fós.
    AT0990: The Seemingly Dead Revives
    Sorca Ní Briain