School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    sin glaodh sé ar a bhean agus dubhairt sé " Bail a'diabhail tá cú imtighthe leis an banbh, "An leanfadh mé é. "Tuige nach leanfhá ars an bhean. Amach an doras leis an bfear í gcoinne an bainbh. Anois is aríst cloiseadh sé an banbh ag sgreadadh. Ar deireadh shíl sé nach raibh aon maith bheith ag féachaint in dhiaidh an banbh. Chonnaic sé solas tamall ghearr uaidh agus chuaidh sé chómh fada leis. Chuala se go raibh ceoil breagh taobh istigh de'n teach agus isteach leis. Bhí a lán daoine sa teach agus iad ag damhsa ar a ndíceall. Suidh an fear síos agus tar-éis tamall stop an damhsa agus chuaidh gach duine abhaile ac sean fear, agus bean agus fear meadhon aosta. Dfiafruigh an bhean den bfear an raibh sé phósta agus dubhairt sé go raibh sé. Dubhairt an bean annsin dá mbeadh an fear gan a bheadh pósta nach bpósfadh sí aon fhear eile sa domhan ach é. Annsin thug an bean an banbh dó a raibh sé gá toiruigheacht i gcaitheamh na hoidhche. Chuaidh an fear abhaile agus
    Bean Uí Fhathaigh
    Oibrí tí