School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    agus sinn araon crochta." Níor chúalathas aon teach thása ó shoin i leith. Thuit an tígh agus a mhaoin ar an máighistir. Is amhlaidh a chuaidh na bitheamhnaigh go Sasana.
  2. Bhí fear an uair amháin agus bhí sé pósta agus bhí mac óg aige. Gach Féile Mártan mharbhuigheadh sé muc. Fuair a bhean bás agus phós sé an dara uair. Ní leigeadh an leas mháthair dó muc a marbhadh agus ní chaitidis go maith leis an leis an leas mac. Ní thiubhraidh sé greim feóil dó ó cheann ceann na bliadhna. Tar éis tamall bhí mac aige agus sé an tainm a bhí aige Mártan óg. Oidhche Féil Mártan dar gcionn chuaidh an leas mac go dtí an doras a dhúnadh agus bhuail se é
    Cáit Ní Oisín
    Domestic worker