School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    agus do ghearr sé é chun péire bróga do dhéanamh ar maidin lá ar na bhárach. D'eirigh sé go moch ach nuair a chuaidh sé síos go dtí an siopa baineadh geit mór as. Bhí na bróga déanta ar an mbínnse roimhe. Bhí áthas mór air agus dhíol sé na bróga an lá sin is fuair sé luach maith orra. Cheannuigh sé píosa leathair an lá sin agus nuair a tháínig sé abhaile do ghearr sé é agus rinne sé réidh é le péire bróga a dhéanamh ar maidin. Bhí na bróga déanta roimhe ar maidin nuair a d'éirigh sé. Ghearradh an gréasaidhe an leathar gach lá agus bhíodh na bróga déanta roimhe ar maidin lá ar na bhárach i gcomhnuidhe. Níor bhfada go raibh roinnt mhaith airgid i dtaisge ag an gréasaidhe ach lean sé do'n obair. Tráthnóna amháin dubhairt sé go bhfanfadh sé ag faire ar na daoine a bhí ag déanamh na bróga. D'fhan sé ag faire orra agus ag meadhon oidhce tháinig na sidheoga isteach agus rinne siad na bróga. Bhí áthas mór ar an ngréasaidhe agus bhí sé saidhbhir go deo arís ó'n am sin amach.
    Nora Ní Bhriain
    Domestic worker