School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    chuir sí míle lui aisti go raibh an bearna dearg tré teine. Do ritheadar amach , "Ó m'fhear is mo chlann sa, m'fhear is mo chlann-sa, m'fhear is mo chlann-sa" ars an trúir in einfheacht agus do ritheadar leo. Rith an bean agus chuir sé an t-ursul treasna na teineadh, chaith sí uisge na gcos amach, bhain sí an cnag as an scigne, bhain sí greim de'n chiste agus d'iompuigh sí gach aoinne a bhí san leabaidh ar a thaobh dheis. Ní raibh sé acht déanta aici nuair a thángadar go dtí an doras. " leig isteach sinn a theine" ar siad san. "Tá mo chodail orm sa" ar sise. "Táim-sé taobh amuigh " ars an t-uisge, "leig isteach sinne a cnag na scaighne" ar siad san leis an gcnag. "Tá mo cnag asam " ars an cnag. "leig isteach sinne a chíste" ar siad san leis an chíste. "Tá mo greim asam" ars an chíste. Do chaitheadar imtheacht. D'iompuigh duine de na leanbhaí ar a taobh clé áithach agus bhí sé marbh ar maidin.
    AT0501*: “The Fairy Hill is on Fire!”
    Tomás de Búrca