School: Gort na Léime (roll number 13012)

Gortaleam, Co. Galway
Pádhraic Ó Corcoráin

1. Bhí berit ban as mo bhaile féin ar an aonach lá amháin. Do bhí an lá an bhrothallach ar fad amach amach agus bhí tart ortha. Do chuaidh síad isteach siopa agus dubhairt ceann aca leis an gceann eile. "Glaoidhfidh muid ar dhá gloine leanna dhuibh". Ní raibh pighinn amhain ar ghloine an t-ám sin. "Ní bheidh leath sáith againn i ndhá gloine geobhfaidh muid "quart", an ceann eile. Fuair síad an "quart" agus bhí síad ól agus bhí síad ag eirig súgach. Sheas ceann [?] suas chun lámh a chraitheadh leis an gceann eile eatorra dó dhóirt síád an "quart". Tháinig síad amach annsín agus dubhairt ceann aca leis an gceann eile "Murach gur dhóirt muid an "quart" bheadh muid ar meisge ag dul abhaile".
    Máiréad Ní Mhurcadha
    Knockaunbrack, Co. Galway