School: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. Galway
Pádhraic Ó Gleasáin

1. (continued from previous page)
    sábailt. Bhí cuid acu ag snámh ar bhárr an uisce ach ní raibh aon mhaith dóibh ann mar bhí an lá an gharbh. An méid gur éirge leo fanacht ar an gcrann no ar bárr an uisce tháinig siad slán mar tháinig báid eile agus thóig siad iad. Cúig duine déag a bhí inntí agus níor tháinig slán ach ochtar. Bhí ceathrar cailíní agus aon fhear déag a bhí inntí. Níor tháinig aon duine des na cailíní slán. An lá a báthadh iad bhí go leór báid amuigh dhá dtóruigheacht ach ní bhfuair siad iad. An lá 'na dhiaid sin fuair siad iad agus tugadh gach duine acu abhaile go dtí a muinntír fhéin.
    Nóra Ní Fhlaithbheartaigh
    Mac Dara Ó Fhlaithbheartaig