School: Doire Mór Iata (roll number 16599)

Doire Bhó Riada, Co. Galway
Hannraoi Ó Coinnigh

1. (continued from previous page)
    fhéadhfad na daoine an olann a dhíol fadó muna mbéadh sé an-glan. Thá bóthrín lé feicheál fós isteach ar bord na locha agus ar bord na h-aibhne san áit a raibh na daoine ag tabhairt na caoirigh isteach ar bord na locha dhá nígheachán. Bhíod na daoine ag tabhairt cairt fataí amach ar an aonach da ndhíol. Bhíod na fir ag deisuighadh brogaí le ceap adhmuid agus bhíod síad ag bualadh coirce ins an nGeimhreadh lé suaistí agus mheilfeadh siad é idir dá leach. Déanfhad síad bocstea agus s'én an caoi a ndéantar an bocstia fághann na daoine fataí agus scríobhfhann síad iad go mbéadh síad chómh mín lé gainimh annsin deanann síad cáca de agus bionn sé ar nós cáca ar bith eile acht nach mbíonn blas deas air.
    Maighréad Seóige Thomáis
    An Uillinn Thiar, Co. Galway