School: Doire Mór Iata (roll number 16599)

Doire Bhó Riada, Co. Galway
Hannraoi Ó Coinnigh

1. (continued from previous page)
    dhriothar air bhí an driothar saidhbhir ag ealadh agus ag imtheact as agus níor fhán bó ná caora aige nach raibh bainte de agus tugadh ar ais don driothar bocth iadh agus fuair an fear seo bás gan sagart agus bhí an fear eile in a Aingeal geal agus fuair sé saogal fada in ndiaidh an driothár eile. Ba é an fear a thainic cuca Naomh Padhraich agus dubairt sé leis an driothár boct go mbeadh geataí geala na bFlaitheas fosgailte dhó coicthigis thárla bhfuigheadh sé bás mar go raibh sé na dhuine mháith ar an saogal seo agus go dtiubharfadh Dia a luaigeachth do ar an saogal eile.
    Eibhlín Ní Mhaille
    Máirtin Seóige Pheadar