School: Doire Mór Iata (roll number 16599)

Doire Bhó Riada, Co. Galway
Hannraoi Ó Coinnigh

1. (continued from previous page)
    ar an gcapall agus bean sidhe in aoinfheacht leis. Bhí fhios aig an fhear gurbh é an leipreacán é mar bhí sé ag iarraidh cainnt a bhaint as acht bhí an fear saoghalta ró chríona aige agus ní thabharfadh sé freagra ar bith ar.
    Faoi dheire ghlaodh coileach agu dubairt an bhean preachánín an fóghmair cugat. Glaoidh dhá choileach dhéag cúpla leath i bhfad ó chéile agus bhí siad ag taitneamh leo agus chonnaic an fear saoghalta go raibh an lá. ag gealadh agus chonnaic sé droichid uaidh agus dubhairt sé i-na inntin féin más daoine sidhe iad seo ní gheobhfaidh síad tar an droichid mar ní féidir lé daoine sidhe dul thar uisge in an oidhche.
    Faoi dheire ghlaoidh an triomhadh coileach déag agus dubhairt an bhean sin e an caileach Márta agus ní feadfaidh mise dul nios fuide agus dúbhairt sí tá tú chomh críona leis an té nach ninnseochaidh brionnglóid na h-Aoine don Sathairn acht dá bfuigheadhinn focal amhain uait d’iocfá ann tabarfainn liom thú agus bheith tú ag obair go cruaidh dúinne agus bheith tú in do fhear sidhe comh maith lé duine. Tháinig an bhean agus an leipreachán don chapall agus bhí ualach bróg ag an leipreachán
    Fuair mé an sgéal seo ó
    Phádraic Seóige Phádraic