School: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

Bhí an buachaill ag siubhal sa sliabh lá agus casadh an Tighearna dó ag é ag dul ar an aonach.
    Thug an Tighearna litir dó agus dubhairt sé gan í a fhosgailt go dtiubhairfeadh sé chuig cúirt an Tighearna í Dubhairt an buachaill nach n-ósclochadh sé é agus d'imthigeadar ó na chéile. Bhí an buachaill ag siubhal leis go raibh sé ag tigheachth deirneach. Chonnaic sé teach sa sliabh tamall uaidh, agus cheap sé go mb'fhearr dó dhul ann agus an oidhche a leigean thairis. Tháinic sé chuig an teach, leigheadh isteach é cuireadh fáilte roimhe. Cuireadh síos súipéar dó, agus dubhradh leis go bhfuigheadh sé leaba go maidin. Bhí beirt fhear óg
    AT0461: Three Hairs from the Devil's Beard
    Micheál Ó Neachtain