School: Tulach Cadhain (roll number 8446)

Tulaigh Mhic Aodháin, Co. Galway
Séamus Ó Duibhghiolla

1. (continued from previous page)
    Leath troigh ar fhaid. Cuireann sí ar an túirne annsin é. Casann sí an rotha annsin agus déineann sí snáth fada amháin de’n reoiléir. Gheibheann sí reoiléir eile ansin agus déineann sí an rud céadna leis. Ceangluigheann sí na snátha lé chéile agus leanann si uirthí mar sin go mbíonn próiste déanta aici. Déanann siad éadach mar seo freisin.
    Gheibheann siad olann, agus carrluigheann siad e. cuireann siad ar an túirne é. deilbhinn siad é ansin lé crann deilbh. Tugtar go dtí an fígheadóir annsin é agus déantar flainín de. Deanann mná a’tighe báiníní agus ceannsíghe dúinn(e) féin. caitheann gach duine báiníní.
    Caitheann daoine eadach dubh ar feadh na bliadhna tareis aon duine a mbaineann leo bas. Nuair a bhíonn cúpla lé posadh, geibheann siad is fear atá le fághail. Geibheann siad an ceann is fear a gheobhadh siad arís go deo.
    Tomás Breathnach,
    Gort a’ Cholladh