School: Ros Cathail (Buachaillí)

Rosscahill, Co. Galway
Mícheál Mac Donnchadha

1. (no title) (continued)

Níl acht aon taillúir amháin sa bparáisde.

(continued from previous page)
    stocaí. Déantar as snáth olann iad. Smómhainn bean an tighe an olann ma ta tuirne aice. Tá corr tuirne sa tír seo fós. Mar a bhfuil túirne aice cuireann sí an olann go dtí an muileann i n-Gaillimh e agus déantar snáth olna de lé h-aghaidh stocaí
    Nuair ata bean ag déanamh stoca gheobhann sí bioráin stoca agus snáth olna. Ar d-tús deanann sí béal an stoca agus tomhaiseann sí é lé na méaracha lúb a tugann sí ag gach greim a cuireann sí ann. Iompuigheann sí an t-sal. Taréis sin deanann sí tract an stoca barr cumhaig sí é agus dunann sí isteach é ní leigeann sí go h-aon lúb tuitim síos no bhfurtsa poll a chur ar an stoca. Bhíodh go léor tailliurí ag thart
    Mícheál Breathnach
    Gortnagroagh, Co. Galway