School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. Thárla timpiste mor idir Snámh Bó agus Camus tuairims se bliadhna ó soin. Bathadh seisear daoine ann. Trúir cailíní óg agus trúir buachaillí. Bhí beirt cailní as an gCladach Ó Dheas, buachaill is cailín as Snámh Bó, buachaill as an Turloch agus buachaill as an gCeathramhain RUaidh.
    Shocruigh an seisear go ngabhfadh siad go Camus chuig damsa an oidhche sin. Bhí bád beag iomraidh aca agus ní raibh a ndóthain áite aca sa mbád. Bhí go maith is ní raibh go holc. D'eirigh leo a dhul soir ceart go leor agus d'fhan siad ag an damsa (ceart go leor) go raibh sé ina lá. Nuair a bhí siad ag teacht caithfe sé go raibh siad
    Brenda Ní Mháille
    An Turlach, Co. Galway