School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 05_049

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 05_049

1. (continued from previous page)
    na seandaoine liom go mbíonn droch aimsear ag teacht nuair a bíonn an téan sin le feicheail taob amuig de doras agus nuair a thagann sé isteach go dtí an teach deireann na seandaoine gur isteach le nuaidheacht a tagann sé agus gur ceart chúpla cleithe a bhaint as a sgiathan an chaoi na dtabarad sé droch nudhaidheacht leis. Chuala mé óna seandaoine nuair a bíonn an t-éan sin le feicheail imasg na mbeithighidh ins an páirc go mbíonn an-droch aimsear le teacht. Nuair a bíonn an t-éan sin le feicheail ag eitilit go hárd sa spéir deireann na seandaoine go bhfuil aimsear maith le teacht. Nuair a fheicheann na seandaoine rud ar bith go hiongantach soiléir i bhfad uair am ar bith sa lá deireann siad go mbionn an droch aimsear le teacht. Mura feicheann tú é go soilear tá aimsear maith le teacht. Nuair a cluineann
    Siobhán Nic Manamon