School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_039

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_039

1. (continued from previous page)
    chodhladh. D'oibrigheadh na daoine fadó thart ar leath uair a cluig roim a mbricfeasta. Ar maidin bhiodh leite aca. Bhíodh bainne agus cacaí mine coirce no bacstai aca ar an dinnéar. Bhíod fataí agus bainne géar aca ar an suipéar. Is ins an chistíneach a bhíod an bord ag na daoine fadó. D'itheadh na daoine fadó a lán feóla. Fadó, bhíodh muc in gach teach sa cheanntar agus mharbuigeadh siad iad. Chuiridís salann ar an fheoil iad féin. Ní cuimhin le duine ar bith teacht an tae go dtí an cheanntar seo ar dtus. Acht tá cuimhne mhait ag a lán aca nuair a bhí se an-ghann. Fásann plannda beag ins na páirceanna
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh