School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 18_002

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 18_002

1. (continued from previous page)
    seachtmgódh bliadhain d'aois. Tá Gaedhilg mhaith acu. Is féidir leo sgéalta innseacht i nGaedhilg acht ní féidir leo móran innseacht i mbéarla. Seo ainmneacha na sean daoine: Padruig Ó Sheóighte, Micéal Ó Gallachóbhair, Brigíd Ní Ghallachóbhair, Micéal Ó Piotán, Áine Ní Gallachóbhair, Padruigh Ó Ghallachóbhair, Seosamh Ó Piotán, Siobhán Ní Phiotán, Áine Ní Seóighte, Peadar Ó Seóighte, Micéal Ó Giontaoi, Martán Piotán, Brigídh Ní Ghallachóbhair, Áine Ní Piotán, Padruigh Ó Gallachóbhair, Micéal Ó Piotán, Áine Ní Chonaigh, Mairgheadh Ní Phiotán. Tá siad uilig ina gcónaí i Máigh-Mhuileann, Acaill, Gob a' Choire, Conndae Mhuigheó, Éire. Tá a lán fothracha sean tighthe san mbaile fós. Ba gnáthach
        1. public infrastructure
    Maigh Mhuilinn, Co. Mayo