School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 20_021

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 20_021

1. (continued from previous page)
    ar na boithre. Níl sgéal no cúntas ag baint faoi deineadh na mboithre. Níl ciseacha no bearnaí ins na cnuic Bhíodh athanna ins na haibneacha le haghaidh na daoine dul treasna na haibneacha o áit go háit. Geibead daoine thar na haibhneacha ag na h atannacha sul ar deineadh droichead. Níl sgéalta ar bith ag baint faoi na gatannacha. Níl seanchas no pisreog ar bith ag baint faoi na cros bhoithre. Tá cairn clocha ar leath taobh na mboithre. Sin é an áit a d'fhadhad na daoine comhra nuair a bhiodh siad ag dheanamh a sgisteach. Nuair a bhiodh siad ag déanamh sgíste deanidís
        1. public infrastructure
    Tomas Ó Ceamarcaigh