Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

Ar an leathanach seo

1. Fághaim soitheach gach maidin agus cuirim min agus uisce te ann agus meascaim le n-a chéile iad. Tugaim dhon bhó annsin é.
    Annsin fághaim canna stána agus leagaim ar an urlár é agus blighim an bhó le mo dhá láimh. Annsin tóigim an soitheach uaithe agus cuirim amach ar feadh cúpla uair a chluig í. Tar éis sin tugaim isteach í agus ceanglaim í agus bheirim min measctha le uisce te duithe agus blighim arís í.
    I gceann tamaill leigim amach í go dtí tuitim na hoidhche. Annsin tugaim isteach í agus bheirim an rud céadna dí agus blighim le mo dhá láimh í. Tugaim féar duithe annsin.
    Caitlín Ní Dhochartaigh