Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

Ar an leathanach seo

1. Fad'ó ní bhíodh na tighthe a bhíodh ag na daoine déanta de chlocha 'chor ar bith. Bhíodh cuid acú déanta le foideogaí, agus cuid eile le scraitheanna , agus ní bhíodh fuinneog ar bith ortha, agus ní bhíodh ach doras amháin. Bhíodh leath de'n fhuinneoig déanta de ghloine i gcuid de na tighthe agus an leath eile de chláracha.
    Ní bhíodh seomra ar bith ionnta, ac i gcorr-cheann bhíodh seomra amháin.
    Bhíodh cuid de na tighthe cruinn, agus ní bhíodh simléar ar bith ortha ach poll fágtha thuas ar bhárr an tighe leis an toit a leigint amach. Ins na tighthe cruinne bhíodh an teine i lár an urláir, ach ins na tighthe eile bhíodh an teine thuas ag an mbinn.
        1. foirgnimh
    Róis Ní Conghaile