Scoil: Béal an Bhuláin (uimhir rolla 14866)

Béal an Bhulláin, Co. Mhaigh Eo
Pádhraic Seoighe

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    íorball. Bhí greis cóimilte ísteach ín a íorbal agus an fear a ceapadh í beid sí aige. Tosuig siad ag rít agus tareis tamaill cheap mo tSean Atair í. Bí gleotog ag mo tSean atair agus dfag se an banbh istig an. Cuaidh se isteac ag ol. Núair a tainig sé amach bhí stóirm mór ag seidheadh. Bí an gleotog ag lúasgadh leim sé isteac inntí ag darduig se na seolta. Bhí stóirm baistige agus toirneac ar siubal Nuair abhi se sios tamaill maith buail se suas ar carraigin gáinme. Bhí sé dorca. Tainig se soillse Dun Ibear agus snam se abaile Nuair deirig se ar máidin bí an bad ag dul sios beal a'bulain. Rit se sios agus leimh se amac sa bfáirrge ceap sé léi Bí sí ístig sa caladh sul ma raibh duine ar an mbaile ín a suidhe.