School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_035

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_035

1. (continued from previous page)
    an cnoc. La amháin agus bhí se ag teacht abhaile lean an piast e. Bhain sé a chóta de agus caith se ar an talamh e nuair a tháinig an piast comh fada leis bhí sí ghá thiontughadh agus annsin dith sí suas an cóta. Bhí an fear in aice leis an mbóthar an t-am sin. Nuair a chonnaic sise sin níor lean sí níos fuide e acht d'iompuigh sí ar ais agus d'imtig sí suas go dtí an loch aríst.
    Aon lá amáin bhí tuile ann mór ins an abhainn atá ag rith amach as loch Áine mar bhí se ag cur an-trom ar feadh na h-oidhche. Bhí an abhainn ag cur thar maoil agus bhí se ag dul isteach ins na garrannta ar gach taobh. Connaic fear
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh