School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 15_009

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 15_009

1. (continued from previous page)
    le mó cheantar féin. Ceapadh Athair Manús Mac Suibhne shuas at lota agus tugadg go eathar na mat [?] Cliat é agus crocadh é ins an áit sin. Rugadh Michéal Mach Daibid i Gconndae Muigeo. Is é Micheal Mac Daibid a rinne an droicid ata ag Gob A'Choire. Ba mhait an fear é. Bhí na dubthronaig go h-olc. Ioshadí go léor daoine thart san áit agus thugadh síád i ngluaistéain mhó iad. |R|itheagadh síad in ndiaid na daoine thart san cheanntar agus thrigheadh na daoine i bhfolach ortha. Rugh síad ar bheith fhear lá amháin agus thug síad leobhtha iad go dtí Gob A'Coire iad i ngluaisteáin mhór. Nuair a shroic síad Gob A'Choire léig
    Áine Ní Ghallachobhair