School: Mín Teineadh Dé (roll number 8517)

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

Thiocadh leis mórán rúdaí tróma a iomchar.
    Lá amháin bhí aige le gábhail go dtí staisiún Inbhéar fá choinne sé mhála préataí. D’éirigh sé ar maidín ag a chuig ó chlog agus rinn sé réidh a bhriocfasta agus chuaidh sé go dtí Inbhear.
    Fuair sé na préataí acht ní rabh fhios aige caidé’n dóig a thabhaireadh sé na bhaile iad. Fá dheireadh smaointigh sé ar dhóigh. Fuair sé barra-roth agus chuir sé na sé malaí préataí air an bharra agus thug sé na bhaile iad mar sin.
    Nuair a shroich sé a bhaile fhéin bhain sé na malaí de’n bharra agus chuir sé asteach sa’n scióbal íad. Annsin tháinig sé asteach sá teach. Chuir a bhean céist air an rabh sé tuirseach agus dubhairt sé nach rabh sé tuirseach ar chorr ar bith acht go rabh an ócras air.
    Rinn a bhean braon tae dó annsin agus d’ith sé a shaith agus ní rabh ocras ar bith air.
    Áine Ní Dhomhnaill