School: An Sealgán (roll number 6781)

An Sealgán Beag, Co. Donegal
Rois Ní Braonáin

1. (continued from previous page)
    siad ar bhruachaibh na fairrge. "An bhfeiceann tú an t-oileán glas sin,"arsa fear amháin don bhunadh ruadh. " Sin an áit atá do bhean agus an Coileach Tárnochta."
    Bhuail sé ansin cic ar chloich agus rinne bád;bhuail an fear eile cic ar chloich agus rinne bád; bhuail an tríomhadh fear cic ar chloich agus rinne bád. Léim siad isteach ins na bádaibh agus sheoil leo. Fágadh Mac Chonaill 'na sheasamh ar an tráigh ag strócú a fhoilt. Nuair a bhí na bádaí 'dul as amharc bhuail Mac Chonail cic ar chloich agus rinne bád níos feárr nó ceachtar aca.
    Léim sé isteach ins an bhád agus ba ghoirid go bhfuair sé greim orra agus sheoil siad leo go dtáinig siad go dtí an t-oileán. D'innis na fir ruaidh dó ansin dá mbeadh gnoithe aige leo in am ar bith nach raibh dadai le déanamh aige ach sgairtigh Cú 'nDeas Ruaidhe, Seabhac 'nDeas Ruaidhe agus Bradán'n Deas Ruaidh. D'imthigh
    AT0302: The Ogre's (Devil's) Heart in the Egg
    AT0303: The Twins or Blood‑Brothers