School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    dithe na bainfheise. Chuaidh an bheirt 'un toighe. Ar a ghabhail isteach daoibhthe chuir an bhean ghlas ceist ar an stocach an raibh aithne aige uirri, agus dubhairt sé nach raibh; nár bh'fhios do, go bhfacaidh sé ariamh í. Chuir sí ceist air, an raibh cuimhne aige ar an lá a bhí siad ag imirt cárdaí sa teach bheag i chois an chladaigh agus gur bhain sise an cluiche air. D'amharc sé uirri ar feadh tamaill agus fá deireadh dubhairt sé go raibh.
    Rinn sé dearmad annsin do'n chailín a bhí 'n-a suidhe ag n-a thaoibh - an cailín a bhí sé a gabhail a phósadh lá thar na bharach. Chuir sé ceist annsin ar an bhean ghlas an bpósadh sí é agus dubhairt sí go bpósadh.
    Chaith siad oidhche subhailceach, phléisiúrdha an oidhche sin agus ar maidín phósadh an lánamhain. Bhí bhainfeis aca a mhair lá agus bliadhain agus b'fhearr an lá deireannach ná an chead lá. Chaith an bheirt saoghal sona go raibh siad an-aosta. An uair dheireannach a bhí mise ar
    AT0313: The Girl as Helper
    Sorcha Anna Ní Dhomhnaill