School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (continued from previous page)
    sheas sé ag stánuighadh le n-a shúile fanna ar an bhuachaill. Sin mar bhi go maidín agus an buachaill bocht i riocht a gabhail síos trís an leabaidh le neart eagla. Ar maidín tháinig an ceathrar fear dubh isteach agus chuaidh an tais isteach sa chómhnair agus thóg siad leo é. Níor fán an buachaill le n-a bhricfeásta féin. Ba buidhe bocht beannachtach leis a anam a bheith slán leis o oidhche agus cha bheirfeadh an ghaoth air go rabh sé sa bhaile.
    Chuaidh an maighistir an lá thar na bhárach agus d'fhástoidh sé buachaill eile agus thug sé ósdas do'n buachaill seo a chuir iongantas air fosta, ach thug sé dhá ghloinne uisce bheatha dó'n bhuachaill seo. Ach ma thug féin níor b'fheárr mar d'éirigh dó. Thuit amach leisean mar thuit leis an chead bhuachaill agus le bánughadh an lae déarfadh an té a tcífeadh é gur an diabhal mór a bhi sa tóir air, ar mhéad as bhi de dheifre
    Éamon Mac Pháidin
    Éamon Mac Pháidin