School: Baile an Churraigh

Ballincurry, Co. Galway
A. L. Ó Maoileannaigh

1. (no title) (continued)

Bhí rí in Éirinn fadó ó shin agus bhí aon mhac amháin aige.

(continued from previous page)
    go mbeannuighidh Dia dhuit a dhuine chóir arsán Lord mór. Go mbeannuighidh días Múire dhuit arsa mac rig Éireann. Bhoil áon doiligh arsa an Lord mór fiafraigh diobh céard tá teastáíl uait. Tá, arsa mac Righ Éireann, tá mé ag toiréacht job oibre. Teástúigheann buachaill bhó uaim bhfuil aón lámh agath as a bheith dó buachaill bó. Tá arsa mach righ Eireann. Sé an chéad job a mhún m'athair i dtosach mó shaóghail dom. Glach an Lord mór an-gean dó bhí sé ná 'fear chómh bhréagh sin. Bhoil anoís arsan Lordh mór. Ar seiseán tá job agam duith. Agus ní maith a tabhairt duith bhí sé in-a feár chómh bhréagh sín. Cén cíall sin arsa mac righ