School: Baile an Churraigh

Ballincurry, Co. Galway
A. L. Ó Maoileannaigh

1. (no title) (continued)

Bhí rí in Éirinn fadó ó shin agus bhí aon mhac amháin aige.

(continued from previous page)
    Eireánn Innseochaidh mé duit arsa Lord mór ar seiseán, Tá triúr fathaigh theórann ar theórann liom agus dhá leigfeá sán aón ceánn domh' bheithidigh isteach ar a dtalamh marbóchaidh siad tú. O arsa mac righ Éireann, ar seiséan, seasfaidh mé ar an claidhe agus ní leighfidh mise aón cheann chucha. Reideadh a suipéar dó much righ Éireann agus cuaidh sé í suaimhneas. Dá mhuiche d'eírigh an lá is mhuiche ná sín d'eirigh mach righ Éireann. Nigh a eadhan agus cíor a cheann agus d'orduigh a bhricfeastha. Dorduigh sé an Lord mor seó cuidh bá a leigeamh amac dhó. Maoidhim arsa an Loid mór gán dearmadh a dhéanamh ar an rud a dubairth mé aréir leath. Má téigheann na bhá ar talam na bfathaigh na leán