Scoil: Drom Dhá Liag (C.) (uimhir rolla 12230)

Drimoleague, Co. Cork
Bean Uí Dhrisceoil

Ar an leathanach seo

1. Bhí lánamha pósta sa comharsanacht so bliadhanta ó shoin agus bhí an fear ar an bhfear ba ineasa agus an bhean ar na mnáibh a b'feárr an. 'fheídir d'fhághail bé gnó an fhir i gcomhnuidhe a bheith ag dhéanamh a dhichill ainm na mná do rith sios agus ainm mhaith do chur amach air féin.
    Tháinig stroinséar go dtí an tig lá. Dhein an bhean tae dhó agus ní raibh aon im aici le cur ar an mbórd. Bhí im sa tig aici amr an t-am san bhíodh fircín ime ins gach tig mar níor dioladh an t-im riamh go dtí go beadh an fircín lán. Bhí an t-ím sa fircín ag an manoi seo ach ní thabharfadh a fear
      1. poetry
    2. products