School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. (continued from previous page)
    leas ainim ortha. Do bhí trí threabhchas aca ann. An Seana Phól agus Peter Phóil agus Maidhch Phóil.
    Nuair a bhí m'athair ag breith na gcloc anonn go dtí an t-uachtarlann fuair sé píopa cré ann agus ní fheadair sé ciaca le Peadar nú le Pól é.
    Téigheann alán daoine ón áit go dtí Ameiriceá. Chuaid cuid de chlainn Bhean Uí Dhuinnín ann agus cuid de chlainn Bhean Uí Éaluighthe agus cuid de chlainn Bhean Uí Mhuimhneacháin agus cuid de chlainn Dhiarmuid Uí Mhuirighthe.
    Níor luadhadh ainim na h-áite inaon seana-rádh riamh ach do luadhadh é in amhrán a deineadh do sgoil Barr-d'Ínse fadó.
    Talamh bogaigh fhurmhór an tailimh atá ann ach tá foth pháirc chré ann. Tá alán cnoic agus árdán ann i mbun an bhaile átá a bhfurmhór mar
    Na Millíní, Co. Cork
    Máire Ní Dhuinnín